Mariëlle Broek-Verbeek

Door mijn moeder Jennie kwam ik in aanraking met Triggerpointtherapie en heb ik allereerst de cursus sportmassage gevolgd, welke ik in 2014 heb afgerond.
Daarnaast ben ik gestart met de vierjarige opleiding NeuroMusculaire Triggerpointtherapie bij Prevenzis. Voor deze Hbo-opleiding ben ik eind 2017 geslaagd.
Deze opleiding is een hele mooie aanvulling op de sportmassage met veel verdere verdieping over de anatomie, fysiologie, pathologie en het bewegen van het menselijk lichaam, de medische basiskennis en natuurlijk het behandelen van triggerpoints manueel en met dry needling.Het mooiste aan dit vak vind ik het effect dat triggerpointtherapie op iemand kan hebben. Vooral wanneer mensen (soms langdurig) met klachten lopen en ik kan helpen bij het verlichten van die klacht.
Mijn doel gaat verder dan alleen cliënten zo goed mogelijk te behandelen. In de praktijk informeer ik ook hoe je zelf wat aan je klacht kunt doen door de triggerpoints zelf te behandelen. Ook zijn er verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat triggerpoints ontstaan of in stand worden gehouden,  zoals bijvoorbeeld: verkeerde houding, overbelasting, stress en voeding. Daarom gaan we altijd op zoek naar hoe de klacht is ontstaan of in stand gehouden wordt en gaan we op zoek naar een oplossing voor de klacht.

 

Jennie Verbeek
Na ruim 15 jaar werkzaam te zijn geweest als directiesecretaresse heb ik een overstap gemaakt in een heel andere richting. Aan die overstap zat een behoorlijk leerproces vast. In bovengenoemde opleidingen kwamen anatomie, fysiologie en pathologie van het menselijk lichaam uitgebreid aan de orde.

Ik ben in het bezit van verschillende diploma’s: manueel Praktizijn, NGS sportmassage. Na het behalen van deze diploma’s raakte ik ‘getriggerd’ door Triggerpointtherapie en volgde daarna een tweejarige opleiding tot Myofasciaal therapeut, waar referred pain en dry-needling uitgebreid aan bod kwamen.

Door de gevolgde opleidingen heb ik extra bewondering gekregen voor de schepping, hoe alles, maar dan ook alles prachtig op elkaar inspeelt en hoe ingenieus het lichaam in elkaar zit. Maar ook: hoe groot de gevolgen zijn bij een disbalans. Ik ervaar mijn werk daarom als dankbaar en bijzonder boeiend!


De behandelingen van Mariëlle komen  -afhankelijk van uw polis-  voor vergoeding in aanmerking.